Corine van Ek
EFT-traumatherapeut
Ik ben gekwalificeerd EFT- therapeut en een ervaren coach met meer dan 10 jaar ervaring. Ik heb mij gespecialiseerd in het opsporen en oplossen van de oorzaken van je gevoel van stress, depressie of de herinnering aan nare ervaringen. Ik zie bij mijn clienten keer op keer dat deze emoties teruggaan naar onderliggende trauma's. Ook als je problemen hebt gehad met ongezonde relaties in je leven - zoals met een partner, ouder, collega of leidinggevende - kun je bij mij terecht.

Gevestigd in Uden, Noord-Brabant
info@corinevanek.nl

Over Corine van EkIn het zakelijke leven heb ik als adviseur communicatie en woordvoerder met plezier bestuurders en managers gecoacht en begeleid in tijden van crisis en daarna. Een mooi beroep, waarin ik mijn coachende en helpende vaardigheden tot op zekere hoogte kwijt kon.
Maar crises maken we ook in ons eigen leven mee, op persoonlijk vlak. Voor mensen die emotioneel goed kunnen voelen of zien, is het na traumatische gebeurtenissen en relaties vaak extra moeilijk om hun leven weer op poten te krijgen. Je ziet veel of je voelt veel aan en dat is fijn. Maar tegelijkertijd maakt het je kwetsbaar en dat is de schaduwzijde ervan.  Ook ik ben zo iemand. 

De ervaringen in mijn leven hebben ook veel goeds gebracht. Ik heb mij gericht op het ontwikkelen van mijzelf en het oplossen van negatieve emoties. Mijn interesse gaat uit naar oplossingen die snel, effectief en eenvoudig zijn en echte resultaten opleveren.
Eerst heb ik gekeken binnen de psychologie en zelfhulp. Dat bracht vooral inzicht.
Vervolgens ben ik gaan kijken en leren buiten de gevestigde kanalen. Daar ontdekte ik vooral op het gebied van voeding en natuurgeneeskunde dat er veel verbetering mogelijk is. Een betere gezondheid is een voorwaarde voor betere emotionele gezondheid.

De kroon op mijn zoektocht is echter een methode geweest die definitief afrekent met de gevolgen van nare ervaringen en de bijbehorende gevoelens van niet goed genoeg zijn. Ik maakte kennis met de krachtige methode van Emotional Freedom Technique van Gary Craig. Dit was totaal anders dan gangbare psychologische therapien!

Ik was van het effect van EFT zo onder de indruk dat ik dit zelf ook wilde leren en toepassen. Na een aantal jaren van training en coaching, onder andere bij Realisatie Trainingen en nu ook bij Novet, de state of the art training in Official EFT van oprichter Gary Craig ben ik gestart met mijn praktijk. EFT is de basis van mijn coaching. Daarnaast kun je van mij ook voedingsadviezen verwachten die dit ondersteunen.

In mijn praktijk vind ik het erg belangrijk dat je je veilig voelt om over je ervaringen en je emoties te kunnen praten. Niemand veroordeelt je voor je ervaringen en gevoelens en je kunt je vrij uiten. Wat er in jouw sessies wordt gedeeld blijft daar ook.
Kwalificaties
Ik ben een Emotional Freedom Technique practitioner & coach. Ik heb naast EFT ook Neuro Linguistic Programming (NLP) en verdiepende Emotional Freedom Technique opleidingen gevolgd en ben therapeutisch onderlegd. Ik ben geregistreerd practitioner EFT via Realisatie Trainingen en bezig om ook als EFT therapeut bij Novet geregistreerd te worden. Hier doorloop ik momenteel mijn tweede verdiepende opleiding. Ik volg de strikte ethische code van Novet.
Ik geloof dat er geen universele benadering is in EFT-traumatherapie. Ik lever sessies op maat van hoge kwaliteit, die passen bij jouw individuele persoonlijkheid en behoefte.
Maak een afspraak
Boek een kennismakingsgesprek van 30 minuten om te weten te komen hoe ik je kan helpen. Deze gesprekken zijn telefonisch en kosteloos.
Mijn waarden
Compassie
Ik behandel mensen, geen gevallen
Vertrouwen
Ik lever betrouwbare en wetenschappelijk bewezen kennis en expertise in een veilige setting
Ondersteuning
Ik ondersteun je in het proces, ook tussen de sessies als dat nodig is
Partnerschap
Partnerschap: onze samenwerking als een team is de sleutel tot het bereiken van je doel
Mijn waarden
Compassie
Ik behandel mensen, geen gevallen
Vertrouwen
Ik lever betrouwbare en wetenschappelijk bewezen kennis en expertise in een veilige setting
Ondersteuning
Ik ondersteun je in het proces, ook tussen de sessies als dat nodig is
Partnerschap
Partnerschap: onze samenwerking als een team is de sleutel tot het bereiken van je doel
Wat mijn cliënten zeggen
Eva de D.
Ik had last van een onuitgesproken issue met mijn baas wat mij 7 jaar lang bezig heeft gehouden. Ik kwam er niet overheen als ik erover sprak met anderen. Ik had elke keer hetzelfde beeld wat ik als een film afspeelde en beleefde op het moment als ik eraan dacht. Het bleek traumatisch te zijn.

Corine heeft EFT bij mij toegepast met rake woorden en zachtjes kloppen op hoofd en borst.  Ik voelde mij bij haar thuis/veilig. Wat heeft het mij opgeleverd? Ondanks mijn rationaliteit en grip willen houden op het proces, stelde Corine mij op mijn gemak en zorgde Corine ervoor dat ik het gewoon aan kon gaan. Ik kan het niet direct verklaren, maar elke keer als ik nu nog terugdenk aan die specifieke emotionele ervaring voel ik alleen neutraliteit, wat heerlijk voelt.

Ik kan erover praten zonder lading. Ik weet niet hoe ‘t kan, maar het heeft een ongelooflijk blijvend effect en zeer snel resultaat opgeleverd wat voor mij telt! Dit gun ik iedereen. Bedankt Corine!
Boek een vrije consultatie
Liever eerst kennismaken? Dat kan! Boek dan een kennismakingssessie van 20-30 minuten om te weten te komen hoe ik je kan helpen.
06 40 89 87 41
info@corinevanek.nl
Gezondheidscentrum Heel de Mens
Nistelrodeseweg 9A, 5406 PT Uden