Over EFT
Ik help je met EFT de emoties die je telkens overvallen, snel en effectief los te laten. In plaats van angst of verdriet voel je vrede en acceptatie.
Misbruik, geweld en toxische relaties zoals met een narcist komen veel voor, ook in Nederland. Het kan lang nawerken, zeker als je er niets aan doet of als je te weinig baat hebt bij cognitieve therapie zoals de psycholoog deze biedt. 

Wat is EFT

De methode Emotional Freedom Techniques, EFT waarin ik grondig ben geschoold volgens de methode van oprichter Gary Craig, geeft geweldige resultaten. EFT kan de focus op het verleden in korte tijd ombuigen naar een heden waarin je je goed voelt en een toekomst met nieuwe mogelijkheden. Alsof het verleden is uitgewist. Dat is natuurlijk niet zo, alleen de emoties die erbij horen maken plaats voor een gevoel van vrede en acceptatie.
Het mooiste aan EFT is dat geen trauma of ervaring te groot – of te klein- is om te worden opgelost.

Voor wie is EFT

1
Je hebt geen persoonlijkheidsstoornis (in dat geval bespreken we doorverwijzing naar psychiater of psycholoog)
2
Je hebt een traumatische ervaring of ervaringen:
– Emotioneel misbruik of manipulatie
– Nare herinneringen/ervaringen
3
Of je hebt een persoonlijke of zakelijke relatie met een toxisch persoon (gehad)
4
De herinneringen achtervolgen je of roepen sterke emoties op als je eraan moet denken
5
Je leven of je functioneren wordt er negatief door beïnvloed
6
Je wilt het achter je laten maar het lukt je niet alleen of je wilt het sneller
Wat is EFT
EFT (Emotional Freedom Technique) wordt ook wel Tapping genoemd. Het is een krachtige techniek die in staat is om een hele serie aan klachten op te lossen. Het is gebaseerd op de principes van Chinese acupressuur en moderne westerse psychologie.

Bij het inzetten van EFT richt je je op een situatie die je wilt aanpakken: een gebeurtenis of gebeurtenissen die je niet kan loslaten. De emoties kunnen van alles zijn: angst, bezorgdheid, boosheid, verdriet, schaamte. Terwijl je focust op een van je herinneringen en deze weer even voor korte tijd voor je geest haalt, klop je met je vingers zachtjes op een serie acupunctuurpunten op je gezicht en je hoofd.

Terwijl je op deze punten klopt en denkt aan de keer dat het gebeurde, krijgt je brein het signaal om tot rust te komen. Dit zorgt ervoor dat je je relaxed gaat voelen. De emotie van angst, verdriet of boosheid voel je snel afnemen. Het resultaat is meestal blijvend, ook als je later nog eens terugdenkt aan de gebeurtenis.

Herstellen met EFT

Dat is op zichzelf natuurlijk een fantastisch resultaat. Toch geven mijn cliënten aan dat zij meer nodig hebben dan alleen het oplossen van nare herinneringen. Als gevolg van zo’n gebeurtenis of periode in je leven kun je last hebben van andere, meer indirecte emoties. Veel slachtoffers van een narcistische partner of een nare gebeurtenis voelen zich daarna nog lange tijd stuurloos, neerslachtig en uitgeput. Het zelfvertrouwen is weggeslagen. Je schaamt je of je geeft jezelf de schuld en je hebt weinig grip op je leven.

Herken jij dit ook?

De onderliggende overtuigingen over jezelf hebben een klap opgelopen en het is zaak om deze weer te herstellen. EFT is ook hier de kampioen. Samen sporen we jouw persoonlijke overtuigingen over jezelf op, vervolgens herstel je met EFT je eigenwaarde, zelfvertrouwen, veerkracht. Je bent geen slachtoffer meer en je neemt de regie over je leven weer ferm in eigen hand.
Maak een afspraak
Boek een kennismakingsgesprek van 30 minuten om te weten te komen hoe ik je kan helpen. Deze gesprekken zijn telefonisch en kosteloos.